GAP Sveriges styrelse består av personer som jobbar med olika miljö eller hållbarhetsfrågor professionellt. Tillsammans arbetar de strategiskt för att nå föreningens mål om att skapa program som leder till hållbara beteendeförändringar hos människor på arbetsplatser, skolor eller i hemmet.

För att kontakta kansliet mejla info@globalactionplan.se eller fyll i kontaktformuläret. Vill du kontakta någon styrelsemedlem direkt så finns kontkaktuppgifter nedan.

Simon Strandvik svartvitSimon Strandvik

VD för Greentime AB
Telefon 070 359 19 57
E-post: simon@globalactionplan.se

Bakgrund: Simon driver bolaget Greentime AB som konsulterar och utbildar inom miljö och hållbarhet med ett fokus på evenemangsbranschen. Som tidigare anställd på Håll Sverige Rent har Simon granskat och tagit del av över 100 större evenemang, som t ex Vasaloppet, O-ringen, Lidingöloppet, Malmöfestivalen och Nordea Masters. Med sin särskilda miljökompetens brinner han för att vara med och skapa hållbara förändringar.

 

 

JohlineLindholm_PowerShiftJohline Lindholm

Naturskyddsföreningen
Telefon 0704 86 77 10
E-post: johline@globalactionplan.se

Bakgrund: Arbetar med ett läromedel om energi och hållbar utveckling på Naturskyddsföreningen och har arbetat med barn och unga sen 10 år tillbaka. Miljö och hållbarhetsfrågor har sedan länge varit ett stort engagemang och idag är Johline ordförande för PUSH Sverige – plattformen där unga samarbetar för hållbarhet. 

 

 

 

Marcus LindMarcus Lind

Stiftelsen Teknikdalen / Green Business Region
Telefon 0738 95 69 69
E-post: marcus@globalactionplan.se 

Bakgrund: Marcus arbetar på Stiftelsen Teknikdalens avdelning för hållbar affärsutveckling. Där har han bl.a. varit redaktör för boken ReBus – Responsible Business och projektledare för The Meeting Point som nu drivs vidare som ideell förening. Genom sitt företag Lind Communication startade och drev han tidskriften Education & Sustainability Sverige 2009-2013 och har även haft uppdrag som redaktör för Mattias Klum och Polarforskningssekretariatet. Genom Global Action Plan ser Marcus stora möjligheter att kunna dela med sig av sina erfarenheter av Lärande för Hållbar Utveckling, det perspektiv som varit motorn för allt han arbetat med sedan han avslutade sina Media- & Kommunikationsstudier 2006.

 

 

Marilyn MehlmannMarilyn Mehlmann

Generalsekreterare GAP International
Telefon 0707 10 63 46
E-post: marilyn@globalactionplan.se

Bakgrund: Arbetar som generalsekreterare för Global Action Plan International. Reser runt jorden och utbildar i empowerment och utbildning för hållbar utveckling. Mottagare av Rachel Carson priset för sitt framgångsrika och uthålliga miljöarbete.

 

 

 

 

Andreas porträtt maj 2014 4kantAndreas Sidkvist

Affärsutvecklare GME AB och projektledare GoEco
Telefon: 070 756 63 03
E-post: andreas@globalactionplan.se

Bakgrund: Var med och startade föreningen 2009. Har arbetat med projekt- och processledning sedan 2008 då han studerade till KaosPilot. Har bland annat lett kreativa processer på uppdrag av SVT och en handfull kommuner. Här finns mer info om Andreas erfarenheter. 

 

 

 

 

Annika PiirimetsAnnika Piirimets

Verksamhetschef GAP International
Telefon 070 764 54 39
E-post: annika@globalactionplan.se

Bakgrund: Har sedan 1998 arbetat med undervisning, skolorganisation och administration och driver idag en miljöcertifierad friskola i Stockholm. Verksamhetschef på GAP International.

 

 

 

 

Lena VängstamLena Vängstam

Kanslichef Svenska rovdsjursföreningen
Telefon 0701 73 00 92
E-post: lena@globalactionplan.se

Bakgrund: Grön kommunikatör med tjugo års erfarenhet av journalistik och information. Specialiserad på natur- och miljö-frågor. Arbetar till vardags som kanslichef på Svenska Rovdjursföreningen.