Treemagotchi, trädet som nästan slog rot i Sverige
GAP Sverige arbetade i två år med att söka nödvändig uppstartsfinansiering för att lansera den i Nederländerna mycket framgångsrika engagemangsplattformen Treemagotchi. Tyvärr nådde vi inte ända fram. Nu satsar vi istället på att utveckla GoEco, en kombination av Treemagotchi och det tidigare så framgångsrika EkoTeam-programmet som riktar sig till hushåll som vill bli mer eko.


Treemagotchi – gör det enkelt och roligt att bli mer hållbar

Treemagotchi - Den svenska hemsidan

Så här såg den svenska Treemagotchi-sajten ut

 Varför Treemagotchi?
Många människor vill idag leva mer hållbart men upplever samtidigt att det finns hinder på vägen. Vart ska jag börja? Vad spelar det för roll? Vad är det som är viktigt? Treemagotchi hjälper människor att leva mer hållbart på ett enkelt och roligt sätt. Det kan handla om energi, transport, avfall, socialt ansvarstagande eller konsumtion. Treemagotchis trädtomte guidar dig rätt bland valen och uppmuntrar dig att lyckas!

Vad är Treemagotchi?
Treemagotchi är en webbapplikation utformad som ett lekfullt spel som består av en uppmuntrande trädtomte och ett digitalt träd som blomstrar när användaren gör hållbara handlingar. Varannan vecka får deltagarna ett uppdrag som kan vara alltifrån att avbeställa sin telefonkatalog till att äta mer vegetariskt eller att byta till grön el. I Holland har Treemagotchi använts av mer än 25 000 människor som tillsammans gjort 120 000 hållbara handlingar.

Tanken bakom Treemagotchi
– Lyssna på Egon De Bruin grundaren av Treemagotchi när han förklarar tanken bakom konceptet.

– Här en artikel från Education and Sustainability som beskriver Treemagotchi lite närmare.